Служба зайнятості Донецької області на ринку соціальних послуг (січень – квітень 2017 року)

Служба зайнятості Донецької області на ринку соціальних послуг (січень – квітень                      2017 року).

Стан зареєстрованого ринку праці

Станом на 1 травня 2017 року:

– на обліку в службі зайнятості Донецької області перебуває 14,6 тис. безробітних, в тому числі:

– кількість вакансій, поданих роботодавцями в службу зайнятості області, складала 1,2 тис. одиниць;

– навантаження на 1 вільне робоче місце – 12 осіб.

Активні заходи сприяння зайнятості

Протягом січня – квітня 2017 року за сприянням служби зайнятості Донецької області:

– працевлаштовані 9,9 тис. осіб, в тому числі:

  • започаткували власну справу шляхом отримання допомоги по безробіттю одноразово – 9 осіб;
  • на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат єдиного соціального внеску – 427 безробітних осіб;

– проходили професійне навчання 4,3 тис. безробітних;

– брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру 6,6 тис. безробітних.

Робота з новітніми  формами

Протягом січня – квітня 2017 року Донецька обласна служба зайнятості продовжує працювати з використанням інноваційних технологій.

По всім базовим центрам зайнятості функціонують онлайн-центри з працевлаштування, які об’єднали в собі всі онлайн-розробки та нововведення, а саме:

  • Відеорезюме, як форма, що дозволяє роботодавцю отримати перше враження про кандидата без додаткових затрат часу на призначення особистої зустрічі. Станом на 01.05.2017 банк відеорезюме має в наявності більше 1500 роликів, на онлайн-ресурсі розміщено 406.
  • Онлайн-співбесіди з роботодавцями, які проводяться як в індивідуальній, так і в груповій формі (онлайн-аукціон претендентів). Протягом січня – квітня 2017 року проведено 407 співбесід, працевлаштовано 652 безробітних.
  • Відеовакансії: з 230 створених 170 укомплектовані за сприянням служби зайнятості. Станом на 01.05.2017 на каналі відеохостінгу Youtube було розміщено 100 актуальні відеовакансії та 17 відеопрезентацій роботодавців.
  • Відеопрезентація навчальних закладів, як елемент роботи в напрямку організації профнавчання громадян. З початку жовтня 2016 року створено та розміщено на каналі відеохостінгу Youtube 32 презентація навчальних закладів, в тому числі 10 презентацій розміщені у січні – квітні 2017 року, завдяки чому було направлено на навчання 634 безробітних.

З початку 2017 року на базі Слов’янського міського центру зайнятості створений та функціонує консалтинговий центр, мета якого – формування сприятливих умов для реалізації підприємницьких ідей і бізнес-проектів, що дозволить забезпечити інформаційну підтримку як осіб, що планують започаткувати власну справу, так і тих, хто вже організував свій бізнес і бажає його в подальшому розвивати та удосконалювати.

Станом на 01.05.2017 року 157 представників бізнесу отримали безкоштовні консультації з питань трудового, пенсійного та податкового законодавства, ProZorro.

Активна співпраця з міжнародними організаціями задля вирішення проблем зайнятості населення:

  • зЧеською організацією «Людина в біді» в напрямках:
  • Надання малих грантів для стимулювання розвитку та створення додаткових робочих місць для осіб, які скористалися послугами та започаткували власну справу та мають понад 6 місяців успішного досвіду підприємництва.
  • Створення умов для дистанційного навчання та подальшого працевлаштування осіб з інвалідністю шляхом їх навчання та облаштуванням надомних робочих місць.
  • Надання малих грантів роботодавцям для створення нових робочих, які орієнтовані на ведення соціально-відповідального бізнесу та тривалий час співпрацюють з центром зайнятості.
  • Створення та розвиток програм громадських та інших робіт тимчасового характеру для безробітних громадян.
  • Надання грошової допомоги безробітним на період їх стажування на підприємствах після профнавчання за направленням служби зайнятості.

На підставі Меморандуму проводиться реєстрація бажаючих та прийом їх заявок на отримання грошових грантів у рамках двох проектів «Стимулювання створення нових робочих місць для ВПО» та «Відновлення джерела коштів для існування».

З моменту підписання Меморандуму на отримання грошового гранту за проектами «Стимулювання створення нових робочих місць для ВПО» та «Відновлення джерела коштів для існування»  проінформовано вже більше 3 тис. осіб, якими було подано144 заявки на участь, а 5 із них вже отримали грошову допомогу.

  • зПРОЕКТОМ «ТВІЙ БІЗНЕС: шаги до успіху» (Донецького національного університету ім. В.Стуса спільно з Донецьким обласним центром зайнятості при фінансовій підтримці Посольства Королевства Нідерландів в Україні) – безкоштовне онлайн-навчання основам підприємницької діяльності громадян незалежно від місця проживання. З початку реалізації проекту надали згоду на участь в навчанні більше 800 осіб.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *