Ямковий ремонт автодороги у с. Богородичне виконано з дотриманням технології виконання робіт

Служба автодоріг оперативно відреагувала на інформацію ЗМІ з посиланням на представників громадськості щодо ймовірних порушень технології виконання ямкового ремонту в селі Богородичне Слов’янського району Донеччини.

Мова йде про автодорогу загального користування державного значення Т-05-21 Від а/д /М-03/ – під’їзд до м. Святогірська, а саме невелику ділянку автошляху через водоток, км 6+145, розташовану в с. Богородичне.

Нагадаємо, зазначену ділянку (протяжністю 8,5 м) було відновлено ямковим ремонтом ще у квітні: дорожники ліквідували руйнування проїзної частини (30 м2), очистили її від наносного ґрунту та поновили дорожню розмітку пішохідних переходів.

За результатами обстежень, проведених фахівцями Служби, порушень технології виконання поточного дрібного (ямкового) ремонту підрядником – ДП «Донецький облавтодор» – не виявлено. Ліквідацію вибоїн, що утворилися на проїзній частині, здійснено відповідно до Технологічної карти ямкового ремонту покриттів гарячими асфальтобетонними сумішами.

Однак, інспектування виявило недоліки в роботі з експлуатаційного утримання, а саме наявність дрібних неліквідованих вибоїн загальною площею в 1 м2, а також наявність наносного ґрунту під металевим бар’єрним огородженням, що ускладнює поверхневе водовідведення (спуск води з проїзної частини під час опадів). На адресу підрядника – філії «Автодор № 6» (м. Слов’янськ, м. Лиман) ДП «Донецький облавтодор» – Службою складено припис щодо усунення недоліків.

Служба автомобільних доріг у Донецькій області висловлює вдячність активістам за громадський контроль, а представникам ЗМІ – за матеріали з дотриманням балансу думок.

Як повідомлялось раніше, з початку року Службою зафіксовано два факти грубого порушення технології виконання ремонтних робіт з боку підрядників. Фахівцями Служби здійснюється постійний контроль за ходом та якістю виконання ремонтних робіт.

Служба закликає усіх користувачів доріг негайно повідомляти про факти порушення технології виконання ремонтних робіт підрядними підприємствами за тел.: (0626) 42-19-01 або надсилати фотофіксацію порушень електронною поштою: sad@dn.ukravtodor.gov.ua.

Прес-служба САД у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *