Засідання обласної архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації

Під головуванням головного архітектора області Кузьменка Володимира 11 травня 2017 відбулося відкрите засідання обласної архітектурно-містобудівної ради при управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, в якому прийняли участь заступники міських голів міст Покровська (Аржавітін В.В.) та Слов’янська (Сіваш Д.В.), заступник директора з наукової роботи Донецького обласного краєзнавчого музею Кушнір В.В. та виконавці робіт з розроблення містобудівної документації міст Добропілля, Покровська, Селидового та проектних матеріалів з реконструкції площі Соборної в місті Слов’янську з питання розгляду зазначеної документації.

В містобудівній документації міста Покровська запроектовані території для розвитку промисловості та відпочинку, а також сельбищні зони. В ході розгляду змін до генерального плану та плану зонування території було зауважено, що місто в майбутньому має стати центром об’єднаної територіальної громади, в зв’язку з чим рекомендовано переглянути та враховувати розміщення і кількість інфраструктурних об’єктів для обслуговування населених пунктів, які планується приєднати.

За результатами розгляду генерального плану м. Селидового членами архітектурно-містобудівної ради було рекомендовано проект до затвердження, але було відмічено, що наявність великої кількості існуючих курганів, які розташовані навколо міста, надає можливість в подальшому розвивати напрямок туризму та відпочинку, отримувати додатковий дохід до бюджету громади.

При розгляді змін до генерального плану та плану зонування території міста Добропілля було відзначено ряд недоліків, в результаті обговорювання рекомендовано замовнику та проектувальнику доопрацювати документацію з врахуванням зауважень.

За результатом розгляду ескізного проекту реконструкції площі Соборної в м. Слов’янську були надані рекомендації замовнику та проектувальнику, також були висловлені побажання щодо вирішення питання в напрямку формування сучасного простору та створення позитивного іміджу населеного пункту.

Управління містобудування та архітектури Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *