Затримано керівника підрозділу ГУ ДФС у Київській області за підозрою у пособництві працівникам місцевої прокуратури Київської області в одержанні неправомірної вигоди (ФОТО)

Генеральною інспекцією Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання працівниками місцевої прокуратури Київської області неправомірної вигоди у директора приватного підприємства.

У ході досудового розслідування встановлено, що упродовж квітня 2017 працівник Державної фіскальної служби у Київській області вимагав від директора підприємства передати працівникам Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області неправомірну вигоду у розмірі 15 тис доларів США за вчинення в інтересах підприємця дій щодо закриття кримінального провадження та повернення йому товарно-матеріальних цінностей, вилучених під час проведення обшуку.

Слідчим Генеральної інспекції Генпрокуратури 12.05.2017 після одержання неправомірної вигоди в розмірі 400 тис грн керівника підрозділу Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області затримано у порядку ст. 208 КПК України.

12.05.2017 вказаному керівнику підрозділу ГУ ДФС у Київській області повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України, а саме у пособництві в одержанні службовими особами, які займають відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі для себе за вчинення такими службовими особами в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їм влади.

Проводяться першочергові слідчі дії. Досудове розслідування триває.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *