Запровадження системи раннього втручання

13  квітня 2017 року відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння у створенні Платформи та вироблення єдиних підходів формування в Україні системи раннього втручання. Меморандум підписали Міністерство соціальної політики, Міністерство освіти, Міністерство охорони здоров’я а також Національна Асамблея людей з інвалідністю України, Благодійний фонд «Інститут раннього втручання», Всеукраїнська Фундація «Захист прав дітей», Фундація «SoftTulip» (Нідерланди), Європейська асоціація раннього втручання «EURLYAID» та ЮНІСЕФ. Захід проходив за участі Прем’єр – міністра України Розенка П.В.

В рамках впровадження ідей даної Платформи у Донецькій області, а саме у місті Краматорську, 11-12 травня представниками ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю» та Всеукраїнської Фундації «Захист прав дітей» проведено тренінг з питань формування політики раннього втручання.

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації, Центр соціальної реабілітації дітей – інвалідів Краматорської міської ради приймає участь у проекті щодо впровадження послуги раннього втручання, який реалізується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю» та БФ «Інститут раннього втручання».

Запровадження системи раннього втручання надасть можливість у майбутньому дітям з порушеннями розвитку чи ризиком їх виникнення, дітям з інвалідністю отримати необхідну базу знань та навичок для дорослого незалежного та активного життя у суспільстві.

                            Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *