Служба зайнятості приймає активну участь у проекті ПРООН «Підтримка реформи соціального сектору в Україні»

Наприкінці квітня – початку травня поточного року у Житомирі та Маріуполі відбулася низка всеукраїнських тематичних семінарів від ПРООН за напрямком «Залучення на ринок праці найуразливіших груп населення та жінок», в якому прийняла участь начальник відділу організації сприяння працевлаштуванню Донецької обласної  служби зайнятості Олена Редько.

Вже декілька років поспіль в Україні триває реалізація проекту Програми розвитку ООН «Підтримка реформи соціального сектору в Україні», який спрямований на прискорення впровадження реформ у соціальному секторі, зокрема у напрямку політики зайнятості, та досягнення коротко- і середньострокових цілей соціально-економічного розвитку України.

З 2014 року Проект розпочав надання консультативної підтримки у сфері зайнятості, яка  надається шляхом проведення функціонального аналізу та досліджень, розроблення нового або внесення змін до існуючого законодавства, підготовки методичних рекомендацій та посібників, навчання персоналу.

У якості лекторів на відповідних семінарах були присутні спеціалісти регіонального бюро Програми розвитку ООН для країн Європи та СНД Весна Дзутеска-Бішева та Ясміна Папа, координатор проектів з питань реформ в соціальному секторі ПРООН в Україні Олена Іванова, представник ПРООН в Україні Олена Волгіна.

Метою одного з таких навчальних заходів за визначенням організаторів було навчання проектуванню послуг сприяння зайнятості та соціальних послуг для вразливих груп населення на ринку праці із застосуванням підходу «кейс-менеджмент».

Кейс-менеджментце індивідуальний соціальний супровід клієнта, що передбачає чіткий алгоритм, в якому один етап послідовно змінює інший. Суть процесу полягає в тому, що фахівець центру зайнятості (кейс-менеджер) допомагає клієнту розібратися у ситуації, що склалася, визначити пріоритетні проблеми та доступні на поточний момент засоби їх вирішення. Результатом спільної роботи спеціаліста служби зайнятості та клієнта стає пакет конкретних послуг для учасника супроводу, які спрямовані на працевлаштування.

Впродовж семінарів були визначені результати реалізації I етапу Проекту, його подальші цілі та передбачувані заходи. У форматі діалогу були  сформульовані пропозиції  щодо майбутнього здійснення Проекту спільно зі Службою зайнятості та її соціальними партнерами – місцевими районними центрами соціальної служби для дітей, сім’ї та молоді, управліннями соціального захисту населення, громадськими організаціями інвалідів, тощо.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *