На Житомирщині військовою прокуратурою затримано начальника відділу податкової інспекції, який за порушення податкового законодавства вимагав у підприємця 100 тис гривень

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України спільно з оперативними працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області одразу після одержання неправомірної вигоди 16 травня 2017 року затримано начальника відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області.

У травні 2017 року вказаний податківець під час проведення планової документальної перевірки приватного підприємця висунув вимогу про передачу йому неправомірної вигоди в розмірі 100 тис грн за не нарахування додаткових сум податків, пені та штрафних санкцій за виявлені порушення.

Половину оговореної суми підприємець передав у службовому кабінеті. Хабар призначався, у тому числі, й начальнику управління цієї податкової інспекції, відносно якого також вирішується питання про затримання.

Суму неправомірної вигоди вилучено, проводяться обшуки. Податківцю готується письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *