Збагачувальна фабрика запросила у гості школярів

17 травня учням старших класів школи №19 міста Добропілля гостинно відкрили двері працівники ПАТ “ДТЕК Добропільська центральна збагачувальна фабрика”. Майбутніх випускників ознайомили з історією фабрики та розповіли про перспективи розвитку підприємства.   Учні дізналися, що на фабриці працюють більш ніж 400 людей, які є найголовнішим ресурсом установи, тож одним з пріоритетів є розвиток соціальної сфери. Це оздоровлення дорослих та дітей, можливість займатися спортом, організація спільних свят для працівників фабрики, проведення виставок майстринь з рукоділля та конкурсів малюнків для дітей тощо.

Профорієнтація учнівської молоді є пріоритетним напрямком Служби зайнятості України. З початку 2017 року фахівцями Добропільського міського центру зайнятості було проведено 19 профорієнтаційних заходів для молоді, в яких взяли участь 472 учня випускних класів загальноосвітніх шкіл міста Добропілля та Добропільського району.

Фахівці установи провели інструктаж з охорони праці та безпеки, під час якого дітям видали каски і почалося найцікавіше. Учасників запросили на екскурсію по фабриці, під час якої показали всі етапи збагачення вугілля, розповіли про те, які фахівці працюють на фабриці та де можна отримати освіту для подальшого працевлаштування на підприємство.

В результаті заходу учні ознайомились з професіями, що є актуальними: апаратник вуглезбагачення, електрослюсар  черговий та з ремонту устаткування, електрогазозварник та інші.  Майбутні випускники, які взяли участь в професіографічній  екскурсії, були сповнені емоцій, задоволені та вдячні працівникам фабрики за цікаву подорож у реальний світ професій.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *