Делегати форуму з децентралізації відвідали Центр Безпеки у Черкаській громаді та опорну школу у Билбасівці

Учасники форуму «Децентралізація: сучасний стан і перспективи розвитку», який проходить у Краматорську, відвідали Центр безпеки громадян у Черкаській об’єднаній територіальній громаді та нову опорну школу у Билбасівці.

Цей Центр безпеки став першим у Донецькій області та вважається зразковим для подальшого розвитку подібних центрів. Делегати форуму з децентралізації оглянули приміщення та техніку Центру, поспілкувались з персоналом та представниками місцевої влади для обміну досвідом у роботі ДСНС у регіонах країни. Начальник відділу взаємодії з органами місцевої влади Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лілія Попова зазначила, що у деяких областях є практика обміну досвідом не лише зі своїми колегами з України, але й стажування у Німеччині. За її словами, це дозволяє отримати принципово нові знання та покращити міжнародну співпрацю у сфері безпеки.

В.о. директора департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації Людмила Биченко зауважила, що заснування Центрів безпеки у всіх громадах – значний крок на шляху створення сталих територіальних громад.

«Розвиток безпеки, освіти та інфраструктури завжди позитивно впливає на розвиток будь-якої громади. Черкаська громада стала одною з перший у Донецькій області, одною з перших почала вводити інноваційні проекти, і ми вже зараз бачимо значні позитивні результати. Скоро наші громади стануть потужними та розвиненими, справжнім прикладом для всієї України», – заявила Людмила Биченко.

Учасники форуму також долучились до урочистого відкриття нової опорної школи у Билбасівці. Людмила Биченко підкреслила визначну роль розвитку освіти у житті будь-якої об’єднаної громади. Директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА Надія Оксенчук зазначила, що школа оновилась не лише зовнішньо, змінився підхід до викладання. Новітні технічні засоби та методичні розробки у викладанні мають значно підвищити інтерес дітей до навчання та особистого розвитку.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *