«Основна задача для місцевої влади – розвиток культурного та спортивного середовища для молоді», – Жебрівський

В рамках робочого візиту до Олександрівського району голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський, ознайомився з ходом встановлення тренажерного обладнання у селищі Очеретино, а також оглянув приміщення, в якому планується відкриття молодіжного інноваційного центру.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Володимир Мицик повідомив, що наразі на цьому об’єкті встановлено 9 тренажерів. Вони розраховані на максимальну кількість м’язів, для того, щоб можна було зробити зарядку, підтримувати свій фізичний стан. За словами Володимира Мицика, ці майданчики ще не готові до використання, ще буде зроблена дренажна система, буде покладена плитка, або інше покриття, яке дозволить у будь-яку погоду проводити заняття.

На закупівлю та доставку тренажерів для облаштування 200 спортивних майданчиків з обласного бюджету виділено кошти у сумі 12,0 млн. грн. До складу одного такого майданчика входить 9 тренажерів на різні групи м’язів – таким чином, усього в області будуть встановлені 1800 тренажерів, кожен з яких матиме біометричний паспорт та зможе використовуватися протягом всього року. При цьому 15 тренажерних майданчиків буде облаштовано при військових частинах.

На сьогоднішній день проведено аукціон на закупку та доставку тренажерного обладнання, та підписано договір з переможцем ТОВ «Дитячі та спортивні майданчики». З 24 квітня розпочато доставку комплектів тренажерів на місця, де їх установка здійснюватиметься за кошти міських, районних бюджетів та позабюджетних коштів. Вже поставлено 114 майданчиків із закладними (1026 комплектів) у міста Бахмут, Покровськ, Добропілля, Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка, Маріуполь, Костянтинівка, Олександрівський, Слов’янський райони, Лиманська, Черкаська, Миколаївська ОТГ. Наразі триває установка закладних.

В ході огляду, голова облдержадміністрації відзначив важливість розвитку фізичної культури та спорту.

«Для життя села важливі три фактори – наявність робочих місць, розвинена інфраструктура, та місця для відпочинку. Тому громади мають розвивати спортивні комплекси та молодіжні центри, аби привчити молодь до спорту та розвинути комунікаційні здібності», -підкреслив Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *