Юрій Луценко взяв участь у Міжнародному воркшопі із повернення активів від Transparency International Україна

В понеділок, 22 травня 2017 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко взяв участь у Міжнародному воркшопі «Як Україні нарешті досягти успіху у боротьбі з топ-корупцією і поверненні вкрадених активів?», організованому Антикорупційною організацією Transparency International Україна.

Юрій Луценко поінформував присутніх щодо стану розслідування корупційних злочинів високопосадовців часів В. Януковича.

Одночасно Генеральний прокурор зазначив, що ключовою та спільною для всіх правоохоронних органів є проблема судів. «Величезна робота, яку проводить вся правоохоронна система, сходить до судів, де є явний тромб, де не рухаються далі ці справи», – зауважив він.

На думку Юрія Луценка, необхідно встановити на рівні закону в загальних місцевих судах та апеляційних судах обов’язкову спеціалізацію суддів, а у Верховному Суді передбачити створення окремої палати Касаційного кримінального суду для здійснення правосуддя у таких категоріях проваджень.

Також Генеральний прокурор нагадав, що нещодавно було конфісковано та зараховано на рахунки держбюджету України 1,3 млрд доларів США з числа коштів, які належали злочинній організації часів В. Януковича.

«Це не кінець, спецконфіскація буде продовжуватись і в Україні, і за її межами, відповідна робота і тут, і з нашими колегами за кордоном ведеться активно», – наголосив Юрій Луценко.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *