Генпрокуратура повідомила про підозру екс-заступнику начальника Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України 22.05.2017 повідомлено про підозру колишньому заступнику начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 191 КК України).

Під час розслідування установлено, що, займаючи впливову посаду, він систематично отримував від своїх підлеглих грошові кошти на загальну суму 30 тис грн нібито на потреби служби. Посадовець, серед іншого, шахрайським шляхом брав у підлеглих йому працівників поліції грошові кошти на зйомку кінофільму про діяльність Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області або ремонт каплички, чого робити не планувалось.

Наразі проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, притягнення всіх винних осіб до відповідальності.

Стороною обвинувачення на розгляд до слідчого судді подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Довідково: за скоєне кримінальне правопорушення вже колишньому правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.


Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *