Запровадження національної платформи раннього втручання

13 квітня 2017 року Уряд України підтримав ініціативу Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) та Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна асамблея людей з інвалідністю України» щодо запровадження національної платформи раннього втручання.

 Меморандум підписали Міністерство соціальної політики, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство освіти і науки, Національна Асамблея людей з інвалідністю України, Благодійний фонд «Інститут раннього втручання», Всеукраїнська Фундація «Захист прав дітей», Фундація «Soft Tulip» (Нідерланди), Європейська асоціація раннього втручання «EURLYAID»,   Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ).

На державному рівні створено Координаційну раду Платформи, куди увійшли представники від ключових міністерств-підписантів меморандуму, представники від національних та міжнародних організацій/підписантів та представники обласних державних адміністрацій пілотних регіонів Донецької, Харківської, Закарпатської, Львівської, Одеської, Дніпропетровської, Запорізької та Луганської областей.

Ця платформа будуватиме діалог між громадянським суспільством і Урядом щодо системного підходу до послуг раннього втручання в Україні, що допомагатиме маленьким дітям з інвалідністю, порушеннями розвитку, ризиком їх виникнення та їх батьками.

Платформа, що створена в рамках підписаного Меморандуму, аналізуватиме найкращий міжнародний та національний досвід функціонування системи раннього втручання, знаходитиме спільні підходи в створенні системи раннього втручання в Україні, формуватиме пропозиції щодо внесення змін до національного законодавства, а також підвищуватиме обізнаність суспільства і сімей з дітьми про раннє втручання.

В Міністерстві охорони здоров’я  відбулось перше засідання національної платформи раннього втручання. Учасникам засідання було представлено бачення українських експертів щодо філософії та системи надання послуги раннього втручання. Відбулась презентація проектів у сфері раннього втручання, що реалізуються в Україні державними та недержавними організаціями, міжнародними партнерами.

Учасники обговорили стратегію функціонування Платформи та спланували свої подальші дії.

Додаткові матеріали:

                   Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *