Змінити життя, щоб допомагати будувати сучасне суспільство

Героєм цієї історії успіху є Олександр Костенко, колишній клієнт Маріупольського міського центру зайнятості, який наважився змінити своє налагоджене життя, ризикнув і зараз не шкодує про це. Він має дві вищі освіти – інженер-економіст та менеджер, 13 років пропрацював в міськраді Маріуполя в Департаменті економіки, а зараз втілює у життя велику ідею – зробити своє рідне місто кращим, більш розвиненим та сучасним.

За роки праці в міськраді Олександр неодноразово стикався з проблемами громадян, які виникали під час оформлення різних дозвільних документів, в тому числі на будівництво. Саме тоді почала зароджуватися ідея створення власної організації, що допомагатиме людям з реєстрацією документів на будівництво, консультуватиме з питань діючого законодавства задля уникнення невиправданих ризиків.

Рішуче налаштований, маючи великий досвід у справі, якою планував зайнятися, Олександр вирішує започаткувати власну справу. Рішення, з одного боку, було непростим, з іншого – він жадав розвитку і змін. Сім’я підтримала ідею Олександра і 18 квітня він зареєструвався як фізична особа підприємець, отримавши одноразову фінансову допомогу від служби зайнятості.

Наразі Олександр винайняв приміщення, облаштував офіс і займається просуванням послуг свого підприємства. За купою організаційних справ, якими поки що він займається сам, встигає ще надавати консультації. Попереду у нього багато планів, таких як запрошення до співпраці будівельних організацій, проектантів та інженерів з технічного нагляду тощо.

Є і більш масштабна задумка – організація та створення фонду підтримки будівництва, який також буде надавати консультаційну допомогу та знання задля підвищення рівня освіченості молодих спеціалістів. «Я живу у цьому місті, тут зростають мої діти, і я хочу, щоб вони будували своє майбутнє в сучасному та розвиненому місті, що має перспективи та націлене на краще», – розповідає Олександр.

На сьогодні Державна служба зайнятості активно сприяє розвитку малого та середнього бізнесу регіону, надаючи всебічну допомогу безробітним, що прагнуть започаткувати власну справу. Якщо Ви стоїте на обліку в центрі зайнятості та маєте бажання стати підприємцем, Вам запропонують пройти навчання з основ підприємницької діяльності, нададуть допомогу у складанні конкурентоспроможного бізнес-плану, подальше просування і реалізація якого дозволить отримати кошти на започаткування власної справи.

Історія успіху нашого героя вже почалась і вона має надихнути інших та показати, що кардинально змінити життя на користь собі і оточенню реально, треба тільки все ретельно обміркувати і зважитися зробити рішучий крок вперед.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *