Апостольський Нунцій завітав до студентів Військово-морських сил НУ “ОМА”

22 травня 2017 року, до Інституту Військово-Морських Сил НУ “ОМА” завітав Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті.

Архиєпископ Клаудіо найбільше акцентував увагу на так дуже потрібній допомозі для постраждалих людей на Сході України. Це ті речі, які найбільш важливі на цей період часу.

"Моряки – шукачі ідентичності"- наголосив Папський Нунцій, а тим паче військові моряки. "Ніколи не дозволяйте бути рабами думки інших про вас"- ще одна цікава цитата архієпископа. Як то кажуть, люди набагато більше стурбовані тим, що ви думаєте про них.

Поставив наголос архієпископ і на тому, що кожна людина є образом Божим: "Бідний ти чи багатий, чи ти є впливова людина, чи навпаки, усі в Божих очах однаково важливі". Тому ми, українці, повинні триматись, допомагати та підтримувати ближнього, особливо в такий важкий для України час.

"Сьогодні ми живемо в світі не зовсім дисциплінованому, де основне слово це: я робитиму те, що мені подобається. Через дисципліну, ти стаєш більш здібним отримати те, чого хочеш". Тому Апостольський Нунцій в Україні призиває бути чистим зсередини, усміхненими ззовні, милосердними та добрими один до одного! "Я не маю зброї, не маю бізнес, але я маю силу думки".

Лекцію відвідали курсанти Інституту Військово-Морських Сил НУ "ОМА" та вихованці Військово-Морського ліцею. Це неочікувана та приємна зустріч, надихнула та залишила яскраві емоції, теплоту, надала такий жаданий, але на превеликий жаль швидкоплинний спокій, з надією що все буде добре. 

Архієпископа Клаудіо Гуджеротті під час візиту до Інституту Військово-Морських Сил НУ "ОМА" супроводжував о. Олександр Смеречинський – військово-морський капелан.

Ми дякуємо за таку блискучу, конструктивну, змістовну бесіду та запрошуємо в гості ще не один раз таких шановних гостей!

"Є певні речі, що нас єднають, ви, як і я, також маєте мету в своєму житті"- зазначив Архиєпископ Клаудіо.

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *