Генпрокуратурою спільно з СБУ за підозрою в одержанні 10 тис дол США хабара затримано прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури (ФОТО)

Управлінням Генпрокуратури з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України, Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та Управління СБУ в Кіровоградській області 24 травня 2017 року за підозрою у вчиненні корупційного злочину затримано прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури Кіровоградської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначена службова особа, будучи процесуальним керівником у кримінальному провадженні, вимагала та одержала неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів США за прийняття рішення про закриття цього провадження.

Після отримання неправомірної вигоди прокурора затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Дії правоохоронця кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *