У Краматорську відкрили автоматизовану станцію контролю якості повітря

23 травня у Краматорську відкрили один з елементів загальнообласної системи моніторингу  якості повітря, який буде контролювати кількість пилу та шкідливих викидів у повітрі. Найближчим часом ця автоматизована система також зможе контролювати якість грунтів, підземних та морських вод. Вона відповідає європейській конвенції стану  моніторингу навколишнього середовища.

Під час відкриття станції у Краматорську голова облдержадміністрації Павло Жебрівський заявив, що система дозволить екологічним громадським організаціям та пересічним громадянам постійно відслідковувати стан екології по всій області. Дана станція дозволить моніторити та прогнозувати викиди забруднюючих речовин підприємствами області та дозволить уникнути несплати екологічних податків.

«Під час створення системи використовувалися досягнення українських виробників. Вона не поступається кращим європейським зразкам. Представники Дніпровської облдержадміністрації вже висловили зацікавленість з приводу створення подібної мережі у власній області. Оскільки Донеччина першою почала розвивати такі технології в Україні, ми готові ділитися досвідом», – наголосив Павло Жебрівський.

Директор департаменту екології Сергій Натрус зазначив, що окрім стаціонарних постів у області будуть діяти три пересувні станції моніторингу.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *