Заяви про затримання нібито співробітника НАБУ не відповідають дійсності

Інформація, оприлюднена прес-секретаркою Генерального прокурора України Ларисою Сарган 19 травня про затримання нібито «співробітника НАБУ» за підозрою у  вимаганні неправомірної вигоди, не відповідає дійсності.

Наголошуємо, що жодного зі співробітників Бюро не було затримано. Особа, прізвище якої згадувалося в ЗМІ у зв’язку з цими подіями, не працює в НАБУ з лютого 2017 року, що підтверджено офіційними документами відповідно до законодавства України. Жодних звернень до НАБУ з боку Генпрокуратури з метою перевірки особистості затриманого не надходило.

З огляду на суспільний резонанс  22 травня 2017 року НАБУ на сторінці Бюро у мережі “Фейсбук” опублікувало офіційні документи, що свідчать про те, що ймовірний затриманий не є співробітником Бюро: заяву та наказ про звільнення, бухгалтерські документи.

Бюро вимагає від Генеральної прокуратури оприлюднити офіційне спростування заяв прес-секретаря Генпрокурора Юрія Луценка.

Також закликаємо представників ЗМІ ретельно перевіряти інформацію про діяльність НАБУ та його співробітників перед публікацією, аби не ставати частиною дискредитаційних кампаній.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *