Червоний Хрест може допомогти відновити пошкоджені домівки у Авдіївці

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський провів зустріч з головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманном, під час якої обговорювалась поточна гуманітарна ситуація у Донецькій області та наявна активність Червоного Хреста на Донеччині.

«Я вдячний за ту підтримку, яку МКЧХ надає Донецькій області. Допомога з охорони здоров’я, доправлення загиблих до їх родин, відновлення економіки – дуже важливі для нас. Важливо відчувати, що Донеччина не покинута наодинці з російським агресором. Хотілося б окремо звернути увагу на вашу допомогу з розмінування, адже і після завершення військових дій область буде страждати від їх наслідків», – заявив Павло Жебрівський.

Павло Жебрівський також підкреслив велике значення роботи МКЧХ з допомоги постраждалій Авдіївці та зазначив, що наразі понад 600 будинків у місті потребують відновлення. За словами очільника області, відовчора почались ремонтні роботи, які мають завершитись до кінця червня. Матеріальне забезпечення для відновлення надають як міжнародні організації, так і підприємці.

Алан Ешліманн зазначив, що Червоний Хрест готовий допомогти у відновленні Авдіївки, проте спочатку вони повинні оглянути руйнування, визначити ступінь пошкоджень та безпеки для робітників. Наразі МКЧХ вбачає одним з головних напрямків роботи відновлення стабільного та якісного водопостачання для Маріуполя. Павло Жебрівський заявив, що перед створення каналу від Дніпра є нагальна потреба в очищенні Кальчицького водосховища, для чого також може знадобитись підтримка Червоного Хреста, у тому числі під час переговорів з припинення вогню.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *