Молодь має можливість отримати пільговий кредит на житло На Луганщині …

Молодь має можливість отримати пільговий кредит на житло

На Луганщині області діє Програма забезпечення молоді житлом у Луганській області на 2013 – 2017 роки та Програма сприяння забезпечення житлом педагогічних та науково-педагогічних працівників, медичних та фармацевтичних працівників, працівників культури та мистецтв, державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування у Луганській області на 2013 – 2017 роки.
З початку поточного року у рамках програми забезпечення молоді житлом вже надано чотири кредити на загальну суму 1,672992 млн грн за рахунок коштів обласного бюджету Луганської області ( у т.ч. кредит на будівництво квартири та двох кредитів на придбання житла у Сєвєродонецьку і кредит на придбання квартири у м. Щастя Новоайдарського району).
Варто зазначити, що керівництвом Луганської обласної державної адміністрації у травні 2017 року для реалізації програм додатково виділено 3 млн грн для надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію ) або придбання житла.
Згідно з умовами програм кредити надаються терміном на 30 років, але не більш ніж до досягнення старшим з подружжя пенсійного віку (згідно з чинним законодавством). Особистий внесок – 6 %.
Для отримання кредиту для молоді є декілька умов: вік кандидата повинен не перевищувати 35 років, він повинен перебувати на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов та підтвердити свою платоспроможність.
Нормативна площа на одного члена сім’ї становить 21 м² загальної площі та додатково 10,5 м² на сім’ю. Процентна ставка за кредитом становитиме 3 % річних
Передбачені пільги з виплат: за народження однієї дитини, процентна ставка зменшується на 3 %, двох дітей – за рахунок бюджетних коштів погашається 25 % суми зобов’язань за кредитом, трьох – 50 %.
Для отримання кредиту на житло педагогічним і науково-педагогічним, медичним і фармацевтичним працівникам, співробітникам місцевого самоврядування обласної ради та її виконавчого апарату, державним службовцям обласної державної адміністрації та працівникам культури та мистецтв діють певні умови.
Ці категорії громадян мають право звернутися за кредитом незалежно від віку, перебувати на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов та підтвердити власну платоспроможність.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *