Служба у справах дітей перевірила умови проживання прийомних дітей у Костянтинівці

У  м. Костянтинівці на первинному обліку служби перебуває 228 дітей-сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 3% від загальної чисельності дитячого населення міста, з них 83,5% перебуває у сімейних формах виховання.

Протягом 2016 року на території міста було усиновлено громадянами України – 3 дітей, за первинним обліком служби – 2 дітей усиновлено іноземцями; влаштовано під опіку (піклування) – 30 дітей, до прийомних сімей – 3 дітей.

 У 2017 році влаштовано під опіку, піклування  – 9 дітей,  влаштовано до прийомної сім’ї – 1 дитина, дитячого будинку сімейного типу – 1 дитина.

Станом на 31.01.2017 на території міста функціонує – 6 прийомних сімей, в яких виховується – 13 дітей, 2 дитячих будинку сімейного типу, в яких виховується – 11 дітей.

Під час візиту служби у справах дітей облдержадміністрації було перевірено умови утримання дітей зазначеної категорії у 2200406 прийомних родинах, 2 дитячих будинках сімейного типу. Усі діти проживають у квартирах та будинках прийомних батьків, батьків-вихователів. Діти мають належні санітарно – гігієнічні та побутові умови для проживання: окремі дитячі кімнати, місце для ігор, занять фізкультурою, шафи для одягу, куточки для занять, іграшки, книжки; забезпечені сезонним одягом та взуттям.

В родинах між батьками та дітьми сформувалось взаєморозуміння;  довірливі й щирі відносини. У питаннях виховання прийомні батьки, батьки-вихователі спрямовують увагу та зусилля на вирішення особистісних проблем дітей, актуальних на даний період часу. Вплив батьків на дітей можна оцінити, як позитивний. Вони приділяють достатньо уваги навчанню та вихованню прийомних дітей; співпрацюють з вчителями та лікарями.

У 2017 році протягом 5 місяців   Костянтинівським управлінням праці та соціального захисту населення призначено та виплачено в повному обсязі соціальної допомоги на функціонування прийомним батькам за надання соціальних послуг 56424.40 грн., на дітей, які виховуються в прийомних сім’ях 188177.60 грн., на функціонування батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу виплачено 59006.18 грн. , на дітей-вихованців, які виховуються в їхніх сім’ях 168589.06 грн.

Відповідно до чинного законодавства 4 прийомним батькам, 1 батькам-вихователям призначено субсидію.

За бюджетні кошти, делегованих коштів, державного бюджету за 2016 рік було охоплено оздоровленням та відпочинком дітей: 12- прийомних дітей та 8 – дітей-вихованців, які відвідали табори м. Одеси «Молода Гвардія»,      м. Святогірськ «Ястрібок», а інші за рахунок коштів батьків.

Продовжується робота з підвищення педагогічного потенціалу прийомних сімей, поширення знань та навичок щодо формування життєво – важливих зв’язків та спілкування з дітьми. У 2016 пройшли курси підвищення кваліфікації 1 прийомна родина, у 2017 році заплановано проходження навчання 7 прийомними батьками.

Діти, які влаштовані в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу не втрачають права на належні їм аліменти, пенсії, в закладах освіти отримують безкоштовні обіди.

Прийомним батькам, батькам-вихователям,  надається всебічна підтримка від керівництва Костянтинівської міської ради. За рахунок місцевих бюджетів діти щорічно отримують подарунки до Дня захисту дітей та до Дня Святого Миколая.

Просимо Всіх  не залишатися байдужими та  долучитися до шляхетної справи, допомогти родинам, де є прийомні діти, діти-вихованці, щодо взяття їх до родини  і  подарувати дітям частинку свого серця і сімейного затишку.

Служба у справах дітей Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *