У Краматорську відбувся перший «Бізнес-сніданок з губернатором»

За ініціативи голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського та Донецької Торгово-промислової палати у Краматорську започаткована практика «Бізнес-сніданків з губернатором», під час яких підприємці матимуть можливість особисто поспілкуватись з очільником області та отримати відповіді на актуальні питання.

Під час першого «Бізнес-сніданку з губернатором»  обговорили питання реалізації в Донецькій області проектів і програм стимулювання створення та розвитку МСБ,  доступ МСБ до фінансових ресурсів програми компенсації процентних ставок по кредитах, створення індустріальних парків в містах Донецької області, програму «Український донецький куркуль» (серед учасників зустрічі були й ті, хто вже бере участь в цій програмі). Представники будівельної галузі ставили губернатору питання стосовно участі в тендерах в системі  Prozorro. Аграрії говорили про необхідність об’єднуватися в кооперативи для організації спільних закупок та формування великих експортних партій продукції. Представник Слов’янського кластеру «Керамічний край» говорив про брак робітничих кадрів та запропонував облдержадміністрації допомогу в формуванні нової концепції професійно-технічного навчання.

В свою чергу, спеціалісти Донецької ТПП розповіли про діяльність  Центру Підтримки Експорту Донецької ТПП та  бізнес-місії, які регулярно організовуються палатою, про актуальні програми стажування в Європі  для представників МСБ. Крім того, підприємці мали добру можливість ближче познайомитись  та неформально поспілкуватись один з одним.

Донецька ТПП планує регулярно організовувати подібні заходи – про час та місце наступної зустрічі можна буде дізнатися на сайті палати donetskcci.com.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *