В Авдіївці відновлюють пошкоджені будинки

Донецькою облдержадміністрацією створено координаційний штаб по відновленню житлових будинків зруйнованих в наслідок бойових дій у місті Авдіївка. Після обстрілів бойовиками Авдіївки з ракетних систем «Град» на допомогу місцевому населенню прибув зведений загін ДСНС. До роботи по відновленню житлових будинків залучені 3 фахівця ВЦА м. Авдіївка та 44 співробітника ДСНС. Це була особиста ініціатива керівника Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського та керівника ВЦА Авдіївки Павла Малихіна. Роботи по відновленню почались учора з 08-00 ранку, місто розподілено на 6 секторів, в яких працюють окремі ремонтні групи.

За словами керівника військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павла Малихіна, станом на учора на 16.00 по Авдіївці з боку непідконтрольних територій був обстріл з РСЗО «Град», він тривав 20 хвилин, постраждало 10 будинків, з них два зруйновано вщент, інші підлягають ремонту.

«Якщо у минулому місяці бойовики били по «Хіміку», то зараз обстріл йде по «Старому місту». Туди, де не стоїть жодного військового підрозділу, у будинках мешкають звичайні мирні люди, але проросійських найманців це не зупиняє. Вони продовжують руйнувати наше місто. Поки що ми Основне завдання – перекрити у постраждалих будинках дах та залатати дірки в стінах», – наголосив Павло Малихін.

«На виконання розпорядження керівника Донецької облдержадміністрації підрозділи ДСНС України у Донецькій області виконують задачі щодо надання допомоги місцевим жителям, які постраждали від артилерійських обстрілів. Станом на сьогодні вже відновлено два будинки, ще по семи адресам працюють ремонтні бригади. Поки що ми не можемо потрапити туди, де учора був обстріл – через підвищений рівень небезпеки доступ нашим підрозділам заборонений.  Але якщо потрібна буде допомога саперів – вони знаходяться поруч та будуть задіяні, є спеціальні підготовлені групи, які виконають роботу з розбору завалів», – відмітив заступник начальника з реагування з надзвичайних ситуацій підполковник цивільного захисту Олексій Белинський.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *