На Миколаївщині прокуратура довела в суді незаконність надання у приватну власність особливо цінних земель заповідника «Кінбурська коса»

За принципової позиції прокуратури Миколаївської області скасовано незаконні розпорядження Очаківської районної державної адміністрації, визнано недійсними державних актів на право приватної власності на особливо цінні земельні ділянки загальною площею 9 га, розташованих в межах об’єкту природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку «Кінбурнська коса».

Зазначена земельна ділянка має особливу екологічну, наукову, естетичну цінність та законодавцем заборонено передавати їх у приватну власність.

До того ж, на земельній ділянці, яка входить в прибережні захисні смуги Чорного моря та озер Чернине і Черепашине, зростають чисельні рослини, види яких занесені до Червоної книги України, у тому числі унікальне орхідейне поле.

Суд підтримав законність вимог прокуратури та 19 травня 2017 року задовольнив позовні вимоги у повному обсязі. Відтак, прокуратурою доведено незаконність надання посадовцями райдержадміністрації особливо цінних земель ландшафтного парку «Кінбурнська коса» у приватну власність.

Довідково
Регіональний ландшафтний парк “Кінбурнська коса” створений у 1992 році. Він включає в себе Кінбурнський півострів та прилеглу кілометрову акваторію Дніпровського лиману, Чорного моря і Ягорлицької затоки в межах Очаківського району Миколаївської області загальною площею 17890,2 га.

Тут спостерігається значна кількість ендемічних рослин, а також рідких і зникаючих видів, що перебувають під охороною. На цій території близько 60 видів тварин, занесених до Червоної книги України.

За матеріалами прес-служби прокуратури Миколаївської області

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *