Відбулися спільні антитерористичні навчання української та молдовської спецслужб



Співробітники Служби безпеки України та Служби інформації і безпеки Молдови 15-25 травня провели спільні антитерористичні тактико-спеціальні навчання «Міцний кордон – 2017».
Навчання, які відбулися на території Одещини та Молдови, були максимально наближені до реальних умов терористичної загрози. У навчаннях також були задіяні співробітники Нацполіції, Нацгвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, прикордонники, військовослужбовці Збройних Сил України та представники силових відомств Республіки Молдова.
Під час «Міцного кордону – 2017» учасники відпрацювали взаємодію правоохоронних відомств обох країн, задіяних у боротьбі з тероризмом. За сценарієм навчань суб’єкти боротьби з тероризмом успішно виконали завдання з виявлення та нейтралізації диверсійно-розвідувальних груп, знешкодження закладених вибухових пристроїв у місцях масового скупчення людей та на об’єктах критичної інфраструктури, визволення заручників. Учасники тренування також змоделювали ситуацію з оперативного посилення охорони державних кордонів обох країн на випадок терористичної загрози.
Керівник Штабу АТЦ при СБ України генерал-майор Геннадій Кузнецов після завершення навчань визнав їх проведення успішним та зачитав учасникам звернення від Президента України Петра Порошенка, який високо оцінив дії правоохоронців та висловив подяку за злагоджені дії всім суб’єктам боротьби з тероризмом, що взяли участь у тренуванні.
Виконуючий обов’язки Служби інформації і безпеки Молдови Александру Балан привітав присутніх від імені Премʼєр-міністра Молдови Павла Філіпа.
Спільні заходи двох країн, спрямовані на підвищення ефективності боротьби з тероризмом, буду продовжені.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *