На Буковині військова прокуратура затримала на хабарі підполковника поліції

29 травня 2017 року військовою прокуратурою Чернівецького гарнізону за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України у Чернівецькій області та відділу внутрішньої безпеки у Чернівецькій області департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди слідчим одного з відділів поліції в Чернівецькій області.

Грошові кошти в розмірі 3тис дол США призначалися за вплив на суддів одного з райсудів за призначення групі обвинувачених покарання не пов’язаного з позбавленням волі, а також – на керівництво райвідділу щодо повернення раніше вилученого майна до набрання вироком законної сили.

Під час одержання частини хабара в сумі 600 дол США підполковника поліції затримано в порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти виявлено та вилучено в повному обсязі під час проведення огляду місця події.

Вирішуються питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням), обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

 

 

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *