У Генеральній прокуратурі проведено круглий стіл на тему: «Проблеми застосування заходів забезпечення безпеки у кримінальному провадженні»

У Генеральній прокуратурі України, у вівторок, 30 травня 2017 року, під головуванням заступника Генерального прокурора Анжели Стрижевської відбувся круглий стіл на тему: «Проблеми застосування заходів забезпечення безпеки у кримінальному провадженні».

Участь у заході взяли народний депутат України Антон Геращенко, заступник Міністра юстиції України Андрій Вишневський, представники Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, регіональних прокуратур, адвокатських об’єднань, громадських організацій, наукових і навчальних закладів.

У ході зустрічі докладно обговорено питання щодо підстав застосування заходів забезпечення безпеки у кримінальному провадженні, переліку осіб, до яких вони застосовуються, їх види, кримінальні процесуальні засоби їх застосування та інші питання, які виникають у практичній діяльності. Звернуто увагу на доцільність посилення співпраці між правоохоронними органами при прийнятті рішень про застосування заходів забезпечення безпеки осіб, що беруть участь у кримінальному судочинстві, організації їх виконання та припинення. Обговорено міжнародну практику застосування заходів безпеки, рекомендації міжнародних організацій із вказаного питання.

Також учасниками заходу окреслені можливі шляхи вирішення проблемних питань та досягнуто домовленостей щодо подальшої співпраці у розробці пропозицій стосовно удосконалення національного законодавства у цій сфері.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *