Прокуратура міста Києва відстояла в апеляції повернення у державну власність стадіону «Спартак»

Завдяки обґрунтованій та принциповій позиції прокуратури м. Києва у державну власність з незаконного володіння повернуто учбово-спортивну базу «Спартак» по вул. Кирилівський (колишня вул. Фрунзе), 105 вартістю понад 300 млн гривень.

Об’єкт нерухомості, до складу якого входять спортивний комплекс з трибунами та адмінкорпусом, басейн, готель та інші споруди загальною площею майже 7 тис кв м, перебував у віданні організації профспілок СРСР, після розпаду якого був закріплений за Федерацією професійних спілок України. У подальшому на підставі рішення районного суду м. Києва спірне майно перейшло у власність Федерації профспілок України.

Разом з тим встановлено, що відчуження вказаного майна з державної власності відбулося без згоди Фонду державного майна України, а відтак перебуває у володінні Федерації професійних спілок України незаконно.

З огляду на викладене прокуратура міста Києва пред’явила позов до суду про визнання права власності держави на вказаний спортивний комплекс та витребування його з незаконного володіння.

За результатами судового розгляду рішенням господарського суду м. Києва, залишеним в силі постановою Київського апеляційного господарського суду, позовні вимоги прокурора визнані законними та задоволені у повному обсязі.

За матеріалами прес-служби прокуратури міста Києва

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *