Офіційна делегація Послів – Постійних представників Ради ОБСЄ відвідала Слов’янськ

Сьогодні офіційна делегація Послів – представників Постійної Ради ОБСЄ у Відні відвідала Слов’янськ, де оглянула разом з головою Донецької облдержадміністрації Павлом Жебрівським Обласну психіатричну лікарню, що була повністю зруйнована під час військових дій у 2014 році.

«Ми почали відновлювати Обласну психіатричну лікарню з дитячого відділення. Нажаль, деякі будівлі не підлягають відновленню зовсім та зруйновані повністю. Крім цієї лікарні нам потрібно будувати з нуля Піски, Широкіне, Опитне, Водяне. Проросійські найманці продовжують обстріли у темну пору доби, коли СММ ОБСЄ не працює. Тому поки не буде цілодобового моніторингу, припинити обстріли нам не вдастся. Ми вже почали відновлювати будинки мирних мешканців в Авдіївці, сподіваємося на допомогу наших закордонних партнерів, але багато робимо самі», – наголосив Павло Жебрівський.

Представники офіційної делегації Послів – представників Постійної Ради ОБСЄ у Відні поспілкувалися з керівництвом Донецької області та запевнили у своїй підтримці.

«Я хотіла передати ті чотири цілі, заради яких ми приїхали сюди. Перш за все ми приїхали, щоб запевнити, що ми підтримуємо територіальну цілісність України. І це основа нашої роботи. Ми розуміємо, яка зараз важка місія лежить на плечах Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ, тому приїхали її підтримати. Третій аспект – це, звичайно, гуманітарна ситуація в регіоні. І гуманітарний аспект є наразі пріоритетним. І четвертий аспект – це необхідність дотримання Мінських угод», –   сказала Посол Республіки Франція Веронік Роже-Лакан. 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *