Українці з Канади здійснять мрію паралімпійця Демчука про спортивний протез

В рамках чергової місії Проекту підтримки протезування в Україні, створеного українцями у Канаді, паралімпійський чемпіон України, фехтувальник на візку Андрій Демчук отримає спортивний протез.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на сторінку Проекту у Facebook.

Як відомо, 29-річний львів’янин Андрій Демчук присвятив своє Паралімпійське «золото» на минулорічній олімпіаді українським воїнам і своїм друзям, які загинули в АТО.

Андрій народився з вродженою вадою стопи. Незважаючи на те, що нога боліла, він ріс рухливим хлопчиком, захоплювався баскетболом і легкою атлетикою, бігом.

Коли йому майже виповнилося 19, біль став настільки нестерпним і так заважав нормально жити, спати, що Андрій погодився на ампутацію. Звикнути до втрати частини свого тіла було непросто. Але вже за півроку він прийшов в Iнваспорт  — організацію, де тренують паралімпійців.

Він успішно займається цим видом спорту вже більше 10 років. Каже, що вважає цей вид спорту в паралімпіаді чи не найсправедливішим, бо спортсмени змагаються на візках і всі y рівних умовах. Навіть, якщо звичайний професійний фехтувальник сяде у візок — він буде y рівних умовах з фехтувальником спинальником, чи фехтувальником, який має ампутацію. Вирішальним фактором того, хто переможе стане лише професійність, але весь цей час згадує як любив бігати і мріє про це.

«Коли Андрій дізнався, що ми готуємось до 3го етапу проекту і що цей етап буде присвячений спортивному протезуванню, він цікавився, чи можна взяти y ньому участь, бо незважаючи на свою успішність у фехтуванні весь час згадує як любив бігати і знову мріє відчути це і йому, навіть, сняться сни про те, як він знову біжить. Ми дуже раді, що зможемо здійснити цю мрію», — розповіли у Проекті.

Нагадаємо, третя місія Проекту підтримки протезування в Україні відбудеться у місті Дніпро, на базі Дніпропетровського протезного заводу. Фахівці зі США та Канади встановлять спортивні протези 16 українським військовим.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *