У Римі розпочалось паломництво з нагоди 150-річчя канонізації священномученика Йосафата

24 червня, в прокатедральному соборі Святої Софії в Римі розпочались молитовні заходи з нагоди вшанування ювілею 150-річчя канонізації українського мученика за єдність святого Йосафата Кунцевича. Архієрейську Велику Вечірню з Литією очолив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

У своєму зверненні до паломників Глава УГКЦ вказав на значення постаті св. Йосафата у змаганнях за єдність українських Церков та додав: “Завтра ми будемо молитися Божественну Літургію на головному престолі Католицької Церкви. Це особливий привілей, який надав Святіший Отець з нагоди цього ювілею. Папський престіл знаходиться на гробі св. апостола Петра, а поруч, в одному з бічних престолів, спочиває наш св. Йосафат, який віддав своє життя за єдність з Вселенською Церквою”. Проповідник зазначив, що “ми прийшли до Рима, щоб помолитися і вшанувати св. Йосафата, але цей святий також молиться за нас і присутність його мощей в головному храмі Вселенської Церкви – це його пошана всього українського народу”.

Блаженніший Святослав також привітав паломників з України та діаспори і подякував членам Оргкомітету за організацію паломництва.

Разом з Главою УГКЦ співслужили єпископи з України та діаспори, у богослуженні взяли участь чисельно присутні священики, представники різних монаших чинів та згромаджень, паломники з України та діаспори. Богослуження супроводжував співом хор Івано-Франківської духовної семінарії імені св. Йосафата.

Сьогодні, о 12.00, паломники візьмуть участь в молитві “Анджелус” із папою Франциском, а о 13.00 розпочнеться Архієрейська Божественна Літургія в соборі св. Петра.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *