Екс-податківець часів О. Клименка з Луганська залишається під вартою

Печерський районний суд м. Києва відхилив клопотання захисту та залишив без змін запобіжний захід, обраний раніше колишньому керівнику Ленінської об’єднаної державної податкової інспекції в м. Луганську.

Згідно першої ухвали підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 4 млн 80 грн.

Підозрюваний вказані кошти не сплатив та вирішив оскаржити запобіжний захід. Однак, Апеляційний суд м. Києва відмовив у задоволенні апеляційної скарги та залишив без змін рішення суду першої інстанції.

Адвокати підозрюваного по завершенню терміну в 1 місяць, як передбачено Кримінальним процесуальним кодексом України, звернулися до Печерського районного суду м. Києва з клопотанням про зміну запобіжного заходу. Суд, вислухавши доводи захисту, у задоволенні клопотання відмовив та залишив запобіжний захід без змін.

Нагадаємо, колишні податківці підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки В. Януковича та екс-міністра О. Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Таким чином, запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою обрано 18 підозрюваним із 24 затриманих колишніх посадовців.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *