Краматорськ прийняв фінал обласного фестивалю «Козацькі розваги»

24 червня в Краматорську в парку «Ювілейний» відбувся фінал обласного фестивалю з силового багатоборства «Козацькі розваги».

За звання найсильніших богатирів Донецької області боролися 6 команд (по два спортсмени) з Костянтинівки, Краматорська, Маріуполя та Слов’янська. Господарі змагань, краматорчани, були представлені трьома командами: Краматорськ-1, НКМЗ та поліція міста.

Під час фестивалю команди змагалися в п’яти вправах. У першій з них – «Чумаки» – учасники мали перенести на відстань 15 метрів 8 мішків по 50 кг на час і завантажити їх у віз. У другій вправі «Вправний майстер» спортсмени повинні були підняти воза, завантаженого 8-ма мішками вагою по 50 кг, колодою 75 кг, і змінити колеса. Третя вправа – «Колесо», тут спортсмени мали перевернути 6 разів колесо вагою близько 300 кг. Четверта вправа – перетягування канату. П’ята вирішальна вправа – жим колоди вагою 75 кг максимальну кількість разів за 1,5 хвилини.

Підсумок змагань підводився за сумою балів, зароблених командами. Так, кращою виявилася команда Краматорськ-1. До її складу увійшли переможці обласного фестивалю «Козацькі розваги» 2015 року, неодноразові учасники та призери «Богатирських ігор» Олександр Топуз та Артем Супрун. Саме ці спортсмени представлять Донецьку область у фіналі Всеукраїнського фестивалю «Козацькі розваги», який пройде в Чернігові 4-7 липня.

Друге місце посіла команда зі Слов’янська – Максим Мироненко та Віктор Черкашенінов, третьою стала команда поліції міста Краматорськ – Дмитро Самохвалов та Богдан Соколов.

Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Управління з питань фізичної культури та спорту
Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *