Делегація Генеральної прокуратури України взяла участь у 8-й Східноєвропейській та Центральноазіатській регіональній конференції Міжнародної асоціації прокурорів

Перший заступник Генерального прокурора Д. Сторожук та заступник Генерального прокурора Є. Єнін взяли участь у 8-й Східноєвропейській та Центральноазіатській регіональній конференції Міжнародної асоціації прокурорів, яка відбулася 26-28 червня 2017 року у м. Тбілісі (Грузія).

Тематика вказаного заходу була присвячена обговоренню питань протидії кіберзлочинності та повернення активів, набутих злочинним шляхом.

Учасники конференції мали змогу обмінятися досвідом щодо використання відкритих джерел у кримінальному провадженні (у т.ч. під час розслідування кіберзлочинів), застосування каналів міжнародного співробітництва для обміну доказів набуття майна злочинним шляхом, питань відслідковування незаконно набутого майна за кордоном за допомогою процедур, відмінних від «класичних» запитів про правову допомогу, та інших актуальних питань протидії транснаціональній організованій злочинності.

Представники Генеральної прокуратури України повідомили іноземних колег про нещодавні досягнення відомства у сфері повернення незаконно набутого майна, практичні аспекти прискорення міжнародно-правового співробітництва з цих питань, а також успішні міжнародні операції у сфері протидії кіберзлочинам, проведені за участю Генеральної прокуратури України.

Участь представників відомства у конференції стала ще одним кроком у поглибленні співпраці між прокурорами України та їх іноземними колегами, а також сприяла укріпленню робочих зв’язків із ними.

За матеріалами Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *