«80% молоді області вважають себе українцями» – Павло Жебрівський

Під час колегії Донецької облдержадміністрації голова Донецької ОДА Павло Жебрівський заявив, що приблизно 80% молоді області вважають себе українцями, маючи на увазі в першу чергу політичну націю, незалежно від своєї національності. Це свідчить про якісні зміни у ставленні громадян до країни.

Начальник управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА Лілія Золкіна зауважила, що за останні роки кількість молоді у громадських організаціях значно зросла. За її словами, все більше людей у віці від 18 до 30 років долучаються до волонтерських, патронатних та багатьох інших організацій. Вона також заявила, що розвиток мережі громадських організацій ускладнюється через те, що більшість об’єднань не мають приміщень для провадження своєї діяльності.

«Створення 85 молодіжних центрів у містах, районах та громадах дозволить значно розвинути мережу та розмаїття громадських організацій, залучити до суспільної роботи школярів і студентів. Зараз важливо розширити роботу громадських формувань у сфері соціального захисту. Для цього спільну підтримку їм мають надати міста і профільні департаменти облдержадміністрації», – зазначила Лілія Золкіна.

Очільник області підкреслив важливість залучення молоді у роботу органів місцевого самоврядування. За його словами, молодіжні організації мають вступати у дискусію з владою та мати можливість впливати на рішення, ініціювати позитивні зміни у своїх громадах.

«Ми розуміємо важливість підтримки молоді, адже саме вона формує наше майбутнє. Тому обласна влада витрачає величезні кошти на покращення умов життя і створення можливостей для розвитку. Створення молодіжних центрів, надання житла дітям-сиротам – це лише частина великої стратегії з покращення рівня життя наших громадян», – заявив Павло Жебрівський.

Департамент інформаційної та внутрішньої

політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *