«Через два роки «Авангард» гратиме у Прем’єр Лізі» – Павло Жебрівський

На Донеччині прийняли проект програми з розвитку масового футболу на 2017 – 2020 роки. Ця програма має дозволити залучити максимальну кількість людей до занять спортом та звернути увагу суспільства до здорового способу життя.

Начальник управління з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик заявив, що створення спортивних майданчиків та майданчикі зі штучним покриттям дали поштовх для розвитку спорту на Донеччині. Він підкреслив, що майданчики зі штучним покриттям мають бути постійно доступними для всіх бажаючих. Це дозволить збільшити кількість людей, які цікавляться спортом та залучити до масового футболу підлітків. Володимир Мицик зазначив, що наразі розвиток спорту знаходиться на недостатньому рівні через відсутність необхідної інфраструктури, нестачу тренерів та слабку інформованість суспільства. При цьому він зауважив, що у найближчі роки будуть здійснені значні кроки задля зміни ситуації не тільки у футболі, а й у багатьох інших видах спорту.

«Ми повинні приділити особливу увагу розвитку спорту та повернути Донеччині звання спортивної перлини України. Ми відновлюємо та створюємо інфраструктуру, ми навчаємо тренерів. Сподіваюсь, нам вдасться виростити футболістів, які будуть грати у «Авангарді», «Маріуполі», «Шахтарі» та інших клубах, а краматорський «Авангард» за декілька років зможе вийти у Прем’єр Лігу», – заявив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *