Президент попрощався із загиблими українськими героями – розвідником Максимом Шаповалом та співробітником СБУ Юрієм Возним




Президент України попрощався з українськими воїнами, які загинули від рук терористів – полковником Головного управління розвідки Міністерства оборони Максимом Шаповалом та полковником СБУ Юрієм Возним.

Прощання з героями відбулося сьогодні в Києві в Будинку офіцерів та Будинку культури СБУ. Глава держави висловив глибокі співчуття родинам загиблих та їх бойовим побратимам, і вшанував пам’ять героїв.

Президент присвоїв військове звання генерал-майора полковнику Максиму Шаповалу (посмертно) та нагородив полковника СБУ Юрія Возного орденом «За мужність» (посмертно). Відповідні укази підписані Главою держави сьогодні.

«Він був на вістрі атаки і захищав нас  в найскладніші часи і в найскладніших місцях», – сказав Петро Порошенко під час прощання з розвідником. Глава держави зауважив, що про розвідників багато не говорять, і можливість і право говорити з’являється лише після того, як вони пішли від нас. Президент нагадав, що полковник Шаповал був командиром групи спецпризначення, яка звільняла Донецький аеропорт й зайшла до нього першою, він був одним із перших «кіборгів», за його участю проводились і найскладніші операції, в тому числі за лінією фронту. 

«Його загибель нагадує нам, що війна не лише на фронті, що терористичні атаки, які проводить агресор, який прийшов зі зброєю на нашу землю, можуть бути будь-де. Це має лише примусити нас консолідуватися, ще більше підтримувати нашу армію, наші спецслужби, нашу розвідку. Я пишаюся такими воїнами, як Максим Шаповал. Царство Небесне», – сказав Президент.

Співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Максим Шаповал загинув вранці 27 червня у Солом’янському районі міста Києва під час вибуху автомобіля, в якому він знаходився. Слідство кваліфікує трагедію як терористичний акт. В цей же день на Донбасі у селищі Іллінівка Костянтинівського району на міні підірвався автомобіль зі співробітниками Служби безпеки України, внаслідок чого полковник Возний загинув, а ще троє співробітників отримали поранення. 

одПов’язані документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №169/2017


Про присвоєння військового звання

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №170/2017


Про нагородження Ю.Возного орденом «За мужність»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *