Президент: Вшановуючи наших героїв, ми тим більше маємо цінувати нашу волю, незалежність, спільний європейський вибір




«Вшановуючи наших героїв, ми тим більше маємо цінувати те, що вони захищають – нашу волю, нашу незалежність, наш спільний європейський вибір. В умовах зовнішньої агресії, під колосальним тиском, як зовнішньої, так і внутрішньої протидії, ми проводимо реформи, щоб наша країна була успішною», – підкреслив Президент Петро Порошенко під час виступу на загальноукраїнських зборах Асоціації міст України, згадуючи героїв, які загинули захищаючи Україну.

«Щойно ми попрощалися зі справжніми українськими героями, які віддали життя у боротьбі проти російського агресора, в боротьбі за незалежність України, за нашу волю і за нашу свободу. Максим (полковник ЗСУ Максим Шаповал – ред.) першим увійшов до Донецького аеропорту, був одним з перших українських «кіборгів». Офіцерський резерв Головного управління розвідки – еліта еліт, яка навіки покрила себе славою. Юрій Віталійович Возний – контррозвідник, полковник. За його спиною велика кількість завдань, які були блискуче виконані», – сказав Президент.

«Нам болить кожна наша втрата. Кожна крапля крові, пролита нашими захисниками. Йде війна. Щодня вона дається взнаки страшними нагадуваннями», – зазначив Глава держави та додав, що наші втрати нагадують, що війна відбувається не лише на Сході.

«Не ми прийшли на їх землю. Вони прийшли захопити нашу землю, вони прийшли роздерти Україну, вони прийшли щоб замість українського народу визначати наше подальше майбутнє, повернути нас назад до Російської імперії. І такі, як Максим і Юрій серед сотень тисяч українських військових, українських волонтерів, просто громадян України, демонструють, що їм цього не зробити», – сказав Петро Порошенко.

Присутні вшанували пам’ять загиблих захисників хвилиною мовчання.

Глава держави повідомив, що пообіцяв родичам загиблих, що він з усією своєю командою будуть робити усе можливе для того, щоб прискорити звільнення української землі від загарбників, щоб швидше на нашу землю прийшов мир. «Це те, чого благають українці – самим вирішувати свою долю. І щоб українці не гинули від снарядів і мін загарбників»,- сказав Порошенко.

Президент також повідомив, що медаллю «За військову службу Україні» нагороджено офіцерів, які разом із полковником Юрієм Возним були поранені на Донбасі – старшого лейтенанта Дмитра Сергійовича Піддячного і лейтенанта Андрія Андрійовича Михайленка.

одПов’язані документи

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №169/2017


Про присвоєння військового звання

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №170/2017


Про нагородження Ю.Возного орденом «За мужність»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *