Реальний шанс познайомитися з майбутньою професією

Наприкінці червня представники Добропільського міського центру зайнятості відвідали ПАТ «ДТЕК Добропільська центральна збагачувальна фабрика» для вирішення нагальних питань та, на замовлення підприємства,  організували професіографічну екскурсію для студентів Білицького професійного ліцею.

Під час зустрічі директор центру зайнятості підкреслила важливість взаємодії служби зайнятості з роботодавцями та спрямованість на покращення результатів співпраці. Начальник відділу з управління персоналом  підприємства наголосила на важливості профорієнтації молоді, озвучила перелік актуальних професій, в яких підприємство має потребу. Наразі це електрослюсар черговий та з ремонту устаткування, електрогазозварник та апаратник вуглезбагачення. Спеціаліст запросила майбутніх випускників ліцею після закінчення навчання працевлаштовуватися на фабрику та розповіла про переваги роботи саме на цьому підприємстві. Начальник відділу взаємодії з роботодавцями центру зайнятості доповнила, що головна мета профорієнтації – це спрямування молоді на отримання професій, які мають попит на регіональному ринку праці і відповідають вмінням та схильностям людини.

Фахівець з профорієнтації провела міні-лекцію «Як обирати професію», після чого учасників запросили на екскурсію по фабриці, яку провели майстер та апаратник дільниці вуглезбагачення. Впродовж презентації майбутні випускники Білицького професійного ліцею мали змогу ознайомитись з  виробництвом та умовами праці на підприємстві.

Також під час зустрічі була досягнута домовленість про проведення на базі Добропільського міського центру зайнятості Круглого столу за участю представників збагачувальної фабрики та місцевих професійних ліцеїв з актуальних питань профорієнтації молоді і укомплектування кадрів.

Вже не перший рік Добропільський міський центр зайнятості активно співпрацює з цим підприємством. На цей час ведеться робота по укомлектуванню оперативних вакансій фабрики, зокрема  – електрогазозварник. В поточному році ПАТ «ДТЕК Добропільська центральна збагачувальна фабрика» за сприянням місцевого центру зайнятості працевлаштувала 2 особи з числа внутрішньо переміщених та отримала компенсацію витрат на оплату праці робітників даної категорії. Підприємство має потребу в молодих ініціативних спеціалістах, саме задля цього активно ведеться сумісна профорієнтаційна робота.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *