Юрій Луценко направив до парламенту подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Михайла Добкіна

Генеральний прокурор Юрій Луценко 29 червня 2017 року відповідно до ч. 3 ст. 80 Конституції України, ч. 1 ст. 27 Закону України «Про статус народного депутата України», ч. 2 ст. 482 КПК України, ст. 218 Регламенту Верховної Ради України, направив для розгляду до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, подання про надання згоди на затримання та подання про надання згоди на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту) стосовно народного депутата України Михайла Добкіна.

Народний депутат підозрюється у зловживанні службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (в редакції Закону від 05.04.2001).

Крім того, він підозрюється у сприянні заволодіння земельним ділянками на території м. Харкова шляхом обману, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190 КК України.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *