В облдержадміністрації доповіли про рівень готовності ЖКГ Луганщини до …

В облдержадміністрації доповіли про рівень готовності ЖКГ Луганщини до опалювального сезону

Засідання штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років та сталого проходження опалювального сезону відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна.

Як розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай, на кінець червня готовність до опалювального сезону за усіма показниками складає майже 35 %.

Також було перевірено виконання протокольних доручень засідання травневого обласного штабу, регіональної комісії з питань ТЕБ і НС, обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливного-енергетичні ресурси та їх ефективного використання підприємствами області тощо.

Присутні розглянули стан погашення заборгованості за спожиті електроенергію та природний газ підприємствами централізованого тепло-, водопостачання та водовідведення області, хід виконання Закону України № 1730-VIII «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», а також стан погашення заборгованості бюджетних організацій всіх рівнів за послуги газопостачання та розподіл природнього газу перед ПАТ «Луганськгаз», де спостерігається позитивна динаміка.

Віталій Сурай проінформував членів штабу та учасників засідання про те, що Верховною Радою України ухвалено законопроект № 4901 «Про комерційний облік комунальних послуг», який передбачає обов’язкове обладнання всіх будівель, що приєднані до зовнішніх теплових мереж, систем гарячого водопостачання, водопровідних мереж будинковими вузлами обліку (окрім автономних систем), відповідно, теплової енергії і води.

Окрім того, на обласному штабі обговорено стан забезпечення працюючих об’єктів соціальної сфери (закладів освіти, охорони здоров’я) резервними джерелами енергопостачання та варіанти вирішення ситуації, що склалася у селі Кримське, смт Нижнє та Тошківка після пошкодження бойовиками газопроводу.

Протягом засідання відповідальні особиз міст та районів Луганщини доповіли про поточне вирішення існуючих проблем у режимі скайп-конференції, відповіли на питання членів штабу та представників відповідних підприємств.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *