Блаженніший Святослав відвідав з душпастирським візитом віддалену парафію св. Михаїла в Тусоні недалеко від Мексики

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав 1 липня 2017 року відвідав з душпастирським візитом невелику за чисельністю парафію святого Михаїла в місті Тусон в південній Арізоні, що практично на кордоні з Мексикою.

Як відзначили вірні на самій парафії, для них це був справді історичним днем, оскільки до сих пір тут ще ніколи не бував жоден Глава УГКЦ.

Ця парафія є найбільш віддалена у Філадельфійській митрополії – понад 2800 кілометрів від Чикаґо.

У неділю, 2 липня, Предстоятель УГКЦ, відслужив Архиєрейську Літургію при співслужінні місцевого священика о. Андрія Чировського, настоятеля храму Успення Богородиці у Феніксі, о. Гуґа Соутуса, о. Анібала Соутуса; та о. проф. д-ра Григорія Зубача з Фрезно (Каліфорнія).

Спільно з Блаженнішим Святославом приїхали помолитися вірні з Тусону, Фенікса та ще кількох міст Каліфорнії. Помолитися прийшли і римо-католики, «Лицарі Колумба» та представники Рутенської Греко-Католицької Церкви.

На Богослужінні також були присутні представники трьох Православних Церков: Грецької, Антіохійської та Православної Церкви Америки, що свідчить про добрі стосунки між УГКЦ та православними конфесіями в південній Арізоні.

Під час проповіді до вірних Блаженніший Святослав відзначив, що ми прийняли великий дар спасіння й божественного життя, з який маємо вільно ділитися з іншими. За його словами, і саме в цій малій, але теплій та динамічній парафії не тільки українці, але люди різних етнічностей, рас і культур знаходять місце зустрічі з Живим Христом у церкві Володимирського Хрещення.

Після Літургії вірні мали можливість неформально поспілкуватися з Главою Церкви. Для культурної програми запросили мексиканський музичний "Маріачі Луз де ла Лун", які виконували народні твори сусідньої Мексики.

Вірні парафії святого Михаїла відзначають, що цей день залишиться незабутнім для їхньої громади. І вони як віддалена парафія відчули, що Отець і Глава УГКЦ дбає про своїх людей, навіть якщо вони дуже далеко територіально.

У неділю, 2 липня, Блаженніший відслужив у найближчій сусідній парафії у Феніксі Архієрейську Службу з нагоди 60-ліття парафії.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *