У Бургасі українські греко-католики у свято апостолів Петра і Павла помолилися з владикою Іринеєм (Біликом)

У болгарському місті Бургас українські греко-католики на цьогорічне свято святих верховних апостолів Петра і Павла (за Григоріанським календарем) помолилися з владикою-емеритом Іринеєм (Біликом). Також на свято були виставленні до почитання мощі святих апостолів Петра і Павла, святого Івана Павла ІІ-го та його особисту піюску.

Архієрейську Божественну Літургію в храмі Успіння Богородиці в Бургасі очолив владика Іриней – канонік Папської базиліки Santa Maria Maggiore, у співслужінні Архімандрита Романа Котевича, ОВ (Орден Воскресинців), адміністратора храму ієромонаха Міхала Шлахцяка, ОВ та гостей-священнослужителів з Польщі, отців салезіян Криштофа Несторука та Мирослава Дукевіча. Дияконське служіння здійснював диякон Київської архиєпархії Петро Токач.

Під час проповіді Архієрей звернув увагу вірних на історії покликання апостолів Петра і Павла до їхнього служіння. Єпископ закликав вірних до наслідування святих апостолів в їхній ревності та відданості Христовій Церкві, та наголосив про безконечне Боже милосердя.

Після Божественної літургії, парафіяни храму висловили велику подяку за присутність владики Іринея та змогу вшанувати мощі Святих, оскільки для них це буває доволі рідко.

Департамент інформації УГКЦ, за повідомлення диякона Петра Токача

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *