Юрій Луценко представив подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Євгена Дейдея на засіданні Комітету ВРУ

В понеділок, 3 липня 2017 року, Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України розглянув подання Генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Євгена Дейдея.

Юрій Луценко поінформував, що Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування, а Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою Генеральної прокуратури України – процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за підозрою Євгена Дейдея у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України, тобто набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а так само передачу нею таких активів будь-якій іншій особі, вчинені службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Так, під час досудового слідства встановлено, що Євген Дейдей, будучи народним депутатом України та службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, діючи умисно, переслідуючи мету незаконного збагачення, у не встановлений досудовим слідством час та місці набув у власність активів у значному розмірі, а саме отримав грошові кошти в сумі понад 6,1 млн грн, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, що згідно з п. 2 примітки до ст. 368-2 КК України є значним розміром та значно перевищує його офіційні доходи та доходи його сім’ї. Згодом вищевказані грошові кошти Євген Дейдей передав своїй дружині з метою придбання рухомого та нерухомого майна.

Юрій Луценко наголосив, що вина Євгена Дейдея у незаконному збагаченні, об’єктивно та переконливо підтверджується доказами, зібраними з дотриманням принципів законності й верховенства права, та у суворій відповідності до процедури, встановленої кримінальним процесуальним законом України.

Під час представлення подання було продемонстровано матеріали негласних слідчих (розшукових) дій, які підтверджують висунуті звинувачення.

"На даний момент слідство зробило все, що можна було без зняття депутатської недоторканності", – зазначив Генеральний прокурор і додав, що для продовження розслідування необхідне підтримання подання Верховною Радою України.

Водночас, Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України відмовився погоджувати відповідне подання.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *