Знайдено позиції російських ракетних комплексів “Іскандер-М” у Сирії

Російська авіабаза «Хмеймім», провінція Латакія, Сирія. На супутниковому знімку від 12 березня 2017 року в точці з координатами 35.403243, 35.954038 волонтерам InformNapalm вдалося ідентифікувати пускові установки російського оперативно-тактичного ракетного комплексу (ОТРК) «Іскандер-М». Знімок, зроблений пізніше, 26 травня 2017 року, дає змогу припустити, що на цьому майданчику під маскувальними сітками кілька ракетних комплексів, перекинутих на авіабазу Хмеймім у 2016 році. Не виключено, що перед нами машини комплексу «Бастіон-П», бо на супутникових знімках вони матимуть ідентичний вигляд. Але раніше «Бастіон-П» у Сирії не фіксувався.

А от наявність російських «Іскандерів» на авіабазі «Хмеймім» підтведржувалася ще у 2016 році. Так, 27 березня 2016 року пропагандистський телеканал «Зірка» (рос. – «Звезда») у випуску програми «Служу Росії» в одному із сюжетів, присвячених авіабазі, показав пускову установку комплексу.

Трохи пізніше у вересні 2016 блогер dimmi-tomsk на комерційних супутникових знімках авіабази впізнав самохідну пускову установку 9П78-1 і транспортно-заряджаючу машину 9Т250. обидві машини – елементи комплексу 9К720 «Іскандер-М». Супутникові знімки датовані 1 липня 2016 року.

Матеріали на цю тему: Російські пропагандисти розкривають позиції ППО на авіабазі Хмеймім

Матеріал до публікації підготував Михайло Кузнецов спеціально для сайту InformNapalm.

При повному або частковому використанні матеріалу посилання на джерело інформації обов’язкове
(Creative Commons — Attribution 4.0 International — CC BY 4.0)

Тисніть репост і діліться з друзями.
Підписуйтеся на сторінки спільноти InformNapalm у
Фейсбук / Твіттер
і оперативно отримуйте інформацію про нові матеріали.

Помітили помилку? Напишіть нам, будь ласка, приватне повідомлення на сторінку Фейсбук – і ми її виправимо. Дякуємо! 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *