Зведені дані АТО – 03 липня 2017

За минулу добу внаслідок бойових дій  загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців дістали поранення.

Луганський напрямок

У Кримському на світанку вчора відбувся короткотривалий мінометний обстріл з боку російсько-окупаційних військ. Також противник кілька разів порушив режим тиші на ділянці фронту Станиця Луганська – Жовте. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. На Бахмутській трасі та у Попаснянському районі вчора бойові дії не велися.

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Бойові дії вчора велися по всьому фронту, за винятком світлодарської дуги та Донецького аеропорту. Найгарячіше вчора було у Зайцевому, де окупанти застосовували міномети, а загалом обстріл тривав більше 2 годин. Також, як і раніше, неспокійно під Авдіївкою, де сталася низка перестрілок.

У Верхньоторецькому відбувся 40-хвилиний обстріл з боку противника із застосовуванням бронетехніки.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку ворог порушив режим тиші 7 разів.

Маріупольський напрямок

Бойові дії велися тільки після 19 години. У Водяному відбувся тривалий і потужний артилерійський обстріл з боку противника. На сусідніх позиціях (Павлопіль, Гнутове, Лебединське) окупанти застосовували тільки легке озброєння. Також 1 ворожий обстріл відбувся у Новотроїцькому. У Мар’їнському районі вчора було спокійно.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 8 ворожих обстрілів.

Українські військові знайшли поблизу Кам’янки на Донецькому напрямку чергові докази російської агресії на сході України

Це залишки боєприпасів, сухих пайків, медикаментів та військове спорядження російського виробництва. Саме такі вантажі регулярно постачають на окуповану територію з боку країни-агресора автомобільним та залізничним транспортом. Нагадуємо, нещодавно противник намагався посунути на захід лінію фронту біля Кам’янки, але зазнав поразки.

Вчора у Бахмуті хлопець та дівчина отримали травми, розбираючи вибухонебезпечний предмет

Попередньо встановлено, що це був запал від гранати. Коли 25-річний хлопець почав його розбирати, стався вибух. Обох було вчасно доставлено до лікарні, де їм надається необхідна медична допомога. Стан поранених – задовільний.

Нагадуємо про небезпеку подібних знахідок та закликаємо повідомляти про них правоохоронні органи.

На Кіровоградщині резервісти продовжують удосконалювати свої військові навики

Тематика навчання достатньо широка: огляд транспортних засобів на блокпосту, охорона та оборона базового табору, правила при виявленні вибухових предметів, поводження зі стрілецькою зброєю тощо.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *