Хід проведення збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у 2017 року на території Донецької області

В агропромисловому комплексі Донеччини розпочато збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур в сільськогосподарських підприємствах 5-ти районів а саме: Мангушському, Нікольському, Волноваському, Мар’їнському та Слов’янському.

Станом на 04.07.2016 року (за оперативними даними) ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 4,34 тис. га, або 0,9% до прогнозованої площі, намолочено зерна в обсязі – 13,5 тис. тонн (у початково оприбуткованій вазі), при урожайності 31 ц/га, в тому числі:

– озимі культури обмолочено на площі – 0,66 тис. га (0,2% до прогнозу), намолочено зерна в обсязі – 2 тис. тонн, при урожайності
29,2 ц/га;

– ранні ярі зернові та зернобобові культури обмолочено на площі – 3,68 тис. га (2,7% до прогнозу), намолочено зерна в обсязі – 11,5 тис. тонн, при урожайності 31,4 ц/га.

В поточному році до збирання врожаю передбачається залучити 1600 одиниць зернозбиральних комбайнів (по всім категоріям господарств), а також 443 рядкові жниварки.

Для збирання урожаю ранніх зернових та зернобобових культур передбачається також додатково залучити зернозбиральну техніку агросервісних підприємств області в кількості 90-100 одиниць.

В агропромисловому комплексі області також здійснюються організаційно-технічні заходи щодо недопущення виникнення пожеж на хлібних масивах та прилеглих сільгоспугіддях, боротьби з підпалюванням стерні та сухої рослинності відповідно до розпоряджень голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 26 квітня 2017 року № 412 «Про охорону врожаю 2017 року від пожеж» та від 22 червня 2017 року № 700 «Про заходи щодо боротьби з підпалюванням стерні та сухої рослинності, недопущення виникнення пожеж на території області на 2017 рік».

Департамент агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *