Результати спільної діяльності служби зайнятості та Чеської організації «Людина в біді»

Служба зайнятості є організацією, покликаною вирішувати проблеми соціально-економічного характеру і впливати на соціальну захищеність населення країни, підвищуючи її шляхом реалізації спеціальних програм та розширення партнерських зв’язків.

Саме завдяки цьому, між Донецькою обласною службою зайнятості та Чеською організацією «Людина в біді» 15 листопада 2016 року було підписано Меморандум про співробітництво та партнерство в соціально-економічних сферах діяльності.  Основними напрямками співпраці сторін стали: надання малих грантів для стимулювання та підтримки підприємницької ініціативи клієнтів служби зайнятості, які започаткували власну справу, та понад 6 місяців ведуть підприємництво; створення умов для дистанційного навчання та працевлаштування осіб з інвалідністю шляхом їх навчання та облаштуванням надомних робочих місць; надання малих грантів роботодавцям для створення нових робочих місць, які орієнтовані на ведення соціально-відповідального бізнесу та тривалий час співпрацюють зі службою зайнятості; паритетні основи фінансування громадських та інших робіт тимчасового характеру, які є альтернативою постійної зайнятості; матеріальне забезпечення стажування безробітних на підприємствах після профнавчання за направленням служби зайнятості.

На підставі Меморандуму розпочалася реєстрація бажаючих та прийом їх заявок на отримання грошових грантів у рамках двох проектів «Стимулювання створення нових робочих місць для ВПО» та «Відновлення джерела коштів для існування». В рамках реалізації проекту «Стимулювання створення нових робочих місць для ВПО» вже створено 7 робочих місць.

Крім цього, Донецькою службою зайнятості з напрямку надання малих грантів проводиться робота по інформуванню безробітних, які виявляють намір започаткувати власну справу та досвідчених підприємців, у тому числі тих, які організували власний бізнес за сприянням служби зайнятості. З моменту підписання Меморандуму на отримання грошового гранту за проектами «Стимулювання створення нових робочих місць для ВПО» та «Відновлення джерела коштів для існування»  проінформовано вже більше 5 тис. осіб, якими було подано 195 заявок на участь, а 6 осіб вже отримали грошову допомогу.

 Наприкінці травня 2017 року відбулася робоча зустріч з координатором проектів Громадської організації «Людина в біді», на якій обговорювались перспективи започаткування проекту щодо організації стажування студентської молоді на підприємствах регіону. Донецькою обласною службою зайнятості запропонований перелік підприємств регіону з можливістю стажування, обговорені основні настановні питання. Наразі представники Чеської організації «Людина в біді» знаходяться в процесі пошуку донорських організацій для реалізації процесу стажування.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *