Секрети власного бізнес-успіху розкрили підприємці Маріуполя

Наприкінці червня в місті Маріуполь служба зайнятості провела прес-тур, темою якого стало висвітлення результатів сприяння розвитку малого та середнього бізнесу регіону та стимулювання підприємницької ініціативи серед клієнтів служби зайнятості. Досвідчені підприємці та бізнес-початківці міста, які за допомогою служби зайнятості та її соціальних партнерів отримали гранти та іншу допомогу на відкриття власної справи, поділилися власними секретами успіху.

Учасниками прес-туру стали підприємці Олександр Костенко – власник консультаційного центру з питань допомоги в оформленні будівельної документації та дозволів, Василь Бевцик – бізнесмен-початківець, який організував власну будівельну фірму, що займається покриттям підлоги й облицюванням стін, та подружжя Поліни і Дмитра Леконцевих – власників сімейної кав’ярні «Lekontina». Кожен з них пройшов свій власний шлях в досягненні мети, але всіх цих людей поєднують віра в успіх та велика робота задля здійснення задуманого.

Активний та заповзятливий Олександр зважився на самозайнятість, скориставшись допомогою служби зайнятості та опираючись на власний багатий досвід. На запитання «Що Вас надихало?» Олександр відповів: «Прагнення зробити місто, в якому живе моя сім’я,  перспективним та більш розвиненим, підвищити рівень освіченості молодих спеціалістів». Таку відповідь чоловік надав не дарма, адже він має на меті не тільки консультувати, а й створити у майбутньому фонд підтримки будівництва, який буде надавати додаткову допомогу та освіту спеціалістам цієї галузі.

Василя Бевцика доля привела до Маріуполя з Чернівців, де він працював до того, як пішов воювати на Сході України. Тут чоловік створив сім’ю та вирішив осісти і почати життя наново, отримавши одноразову допомогу від служби зайнятості та започаткувавши власну будівельну фірму. Презентуючи свій бізнес, Василь розповів, що давно хотів працювати «на себе» та що вважає будівництво перспективним видом діяльності і прагне зробити оселі людей затишними, красивими і  комфортними.

Під час гостювання у кав’ярні подружжя переселенців з Луганської області Леконцевих стає зрозумілим, звідки молоді люди черпають натхнення – атмосфера закладу говорить сама за себе. Затишок, аромат кави та шоколаду, флюїди любові, якою наповнена кожна страва, кожен предмет цієї кав’ярні – ось головний секрет їх успіху. Власна кав’ярня – давня мрія Поліни, яку їй допомогла реалізувати служба зайнятості. Шоколадниця «Lekontina» така успішна завдяки злагодженим діям чоловіка та жінки, де Поліна виконує функції шоколатьє, а Дмитро – бариста. Коли розмовляєш з усміхненими та позитивними молодими людьми, розумієш, що головне  – любити та жити тим, чим займаєшся, вболівати за це усім серцем і тоді справа буде не тільки роботою, а й приносити велике задоволення та чималий заробіток. Сьогодні «Lekontina» збирає під своїм дахом дитячі свята, бажаючих взяти участь у майстер-класах по виготовленню бельгійського шоколаду, бізнес-зустрічі «за чашкою кави» та всіх бажаючих смачно і позитивно провести час. У найближчий час подружжя планує розширення асортименту продукції згідно попиту своїх клієнтів.

З метою підтримки діючих підприємців і тих, хто тільки планує започаткувати власну справу, на базі майже кожного міського та районного центру зайнятості Донецької області створено   Консалтинговий пункт. Такі центри існують для розвитку і допомоги представникам малого та середнього бізнесу, де фахівці служби зайнятості надають всебічні консультації, пропонують безкоштовне навчання та інформують про актуальні грантові програми як самої служби, так і її соціальних партнерів.

Щоб якомога більше пристосувати свої сервіси під потреби клієнтів служба зайнятості розробила мобільний Центр розвитку підприємництва, що представляє собою онлайн-додаток для людей, які бажають започаткувати власну справу, і для діючих підприємців, які планують інвестувати кошти, або шукають співвласників для свого бізнесу. Щоб завантажити мобільний додаток Центр Розвитку Підприємництва, необхідно,  відсканувавши відповідний QR-код, перейти за отриманим посиланням:

Мобільний  Центр  Розвитку  Підприємництва

Донецька обласна служба зайнятості активно переймається питаннями самозайнятості населення та всебічно сприяє організації і розширенню підприємницької діяльності. Основним інструментом поширення успішного бізнес-досвіду є організація прес-турів, що дозволяють висвітлити позитивний та мотивуючий приклад діючих підприємців, які завдяки допомозі служби зайнятості та соціальних партнерів змогли започаткувати та успішно вести власний бізнес.

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *