У Краматорську відбулися урочистості з приводу святкування 85-ої річниці Донеччини

Сьогодні у Саду Бернацького відбулися урочистості на честь святкування 85-ої річниці з дня створення Донецької області. У десятках палаток пройшли виставки ручних робіт майстрів з усіх міст Донеччини. На свято завітали представники з усіх областей та почесні гості з інших країн.

«Хоча ми зараз відзначаємо 85-ту річницю Донецької області, цей регіон має прадавню історію, яка сягає тисячоліть. Ще з давніх віків тут жили скіфи, сармати, українські землероби. На території Донецької області існували козацькі поселення. З початку ХХ століття Донеччина почала перетворюватися на індустріальну перлину всієї України. Я дуже хочу вірити, що завдяки нашій роботі і Краматрськ, і Слов’янськ, і Маріуполь стануть гордістю не тільки України, але й усієї Європи. Ми зможемо створити чудовий простір для роботи і комфортного життя усіх людей на Донеччині», – наголосив під час привітального слова керівник Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський заявив, що без Незалежної України не може існувати Незалежної Польщі. Він підкреслив потужну міжнародну підтримку з боку ЄС у всіх реформах, які проходять в Україні. Також консул зазначив, що Донеччина є локомотивом індустріального розвитку України, незважаючи на агресію з боку Росії.

А ввечері перед жителями та гостями Краматорська виступили рок-групи «Люди і село» та «5Vymir»

Департамент інформаційної та 

внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *